Tuesday, September 20, 2011

Peek-a-Boo dengan Abah

Assalammualaikum...

Lama saya tak update blog nih..macam-macam benda happened in my life and lot of stories to be written here...

Ok lah..mai saya citer sikit pasal perkembagan baby Muammar...Being a mother to my lil Muammar is a bless for me...seronok dan bahagia tengok anak membesar depan mata..hari-hari saya tengok perkembangan dia..macam-macam yang baby ni boleh belajar dari kita..dan kita pun sama, boleh belajar banyak dari baby...

video

Recently, he just turned 4-month-young..:) dah pandai nak main peek-a-boo dengan abah...tengok la tuh...bukan main mengekek dia gelak..waktu ni abah dia balik lunch kat umah..sempat lagi duk agah-agah dia..memang bila ada budak kecik rasa meriah umah jadinya....

I guess itu saja untuk this entry..nanti kita citer yang lain plak...

:)

Tuesday, September 13, 2011

Muammar is Singing Along!!!

Assalammualaikum....

Hmm, last month saya ada beli a mini playgym for babies kat Giant...habuan mainan untuk Muammar..sebab dia sekarang dah pandai golek-golek dan grab guna dua-dua tangan...another milestone for babies his age...

Masa mula-mula beli tu, sampai-sampai kat umah terus saya dengan hubby try pasang mini gym tu..tengok suma item complete ke tak..then we all try the singing cat and gurgling fish yang buh gantung-gantung kat playgym tu...sumer pun ok, then we all try letak Muammar main-main kt situ...ada satu ball yang bila kita gerak, toy tu oleh nyyanyi, tapi maybe sebab dia takut dengan music yang kuat tu, terus dia nangis bila dengar singing cat nyanyi...

Makanya, abah dia pun buang la battery dari cat tu..so untuk sementara Muammar main gurgling fish aje..

Tapi, after 2 weeks, bila saya try buh balik battery kat cat tu, then bagi my Muammar main, dia nampak dah ok ..tak terkejut dah kot..and then sekarang dah 4 bulan lebih umur dia..ni la plak jadinya...


video

Sunday, September 11, 2011

Hadiah Dari Tok Ayah


"Selamat Hari Raya Tok Ayah..Terima kasih bagi present kat adik Muammar....Cute la baju nih..ada bear2...kt topi, kat bootee ngan kat baju...pas tu siap ada hammer loceng-loceng...Muammar suka sangat-sangat...nanti kalau Muammar datnag lagi To Ayah nagi present beskal plak yer....:)"

Ayah saya sempat lagi bagi baby boy present kat Muammar..walaupun masa hari raya tuh, Muammar dah 3 bulan lebih, tp comel jer Tok Ayah siap call tanya baby boy ke girl...masa tu saya ngan hubby dah on the way pi umah ayah kat Nilai Impian...rupa-rupanya, masa tu ayah ngan makcik duk kalut pi cari hamper baby kt Nilai...hehehehe
Bersungguh betul Tok Ayah Muammar nih..anyway, rasa happy sangat sebab walaupun balik Seremban kejap jer, puas hati sebab dapat pegi raya umah ayah..

So, inilah Muammar tayang baju baru...hehehehe
Suka sangat dia main benda alah hammer loceng-loceng tu...Mekasih Tok Ayah!!


Abah, Tok Ayah and lil Muammar..:D


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...